איך להוריד את יוקר המחייה…שלכם ועכשיו ?
איך להוריד את יוקר המחייה…שלכם ועכשיו ?
זה קשה לחסוך כסף. לכן, זה לא מפתיע שיש לנו סיבות טובות לכך שאנחנו לא חוסכים מספיק. אבל האם זה לא הכול תירוצים ?
אם ניקח בחשבון אדם ממוצע שעובר את סף יכולת ההישרדות החודשית, בהתאם כמובן למצבו האישי והמשפחתי, נוכל לומר שהבחירה אם לחסוך וכמה תלויה בעיקר ביכולת שלנו לבחור אם לחיות באורך חיים טוב יותר בהווה או לחסוך לאורך חיים טוב יותר ורווחי ככול שיתקדמו השנים אל תוך זמן הפנסיה שלנו.
אבל בסופו של דבר גם אם נאמר את המשפט השחוק "אין לי כסף" נבין שברוב המקרים זה לא תמיד נכון. המושג "אין לי מספיק כסף" הוא לא רלוונטי מכיוון שישנה תמיד אופציה כלשהי להיטיב עם החיים שלנו והקיום היום יומי. והאפשריות הם בלתי נדלות.
אם נתייחס לרגע למושג ייעוץ כלכלי נוכל לומר שאפשר להשלים הכנסה בעבודה בערבים במגוון אפשרויות העסקה, באם זה משלוחים, שירות או כל דבר שמתאפשר אפילו אם זה מספר שעות מצומצם, משהו כמו 3 פעמים בשבוע על מנת לייצור הכנסה נוספת מעבר לרמת הקיום, בגדול זה נמצא בידיים שלנו ובכמות הזמן שנהיה מוכנים להשקיע.
ישנה גם האפשרות לעשות כסף נוסף בלי לעזוב את הבית על ידי מסחר בEBAY ובפלטפורמות מכירה אחרות ברשת האינטרנט.
אם כך מאין נובע המחסור התמידי ?
טיפים של ייעוץ כלכלי נכון יגידו לכם שבמשך השנים העולם המערבי ככלל וישראל כפרט התרגל לצרוך הרבה יותר ממה שהוא מייצר ואנחנו בתור חברה צרכנית וקפיטליסטית צורכים בדרך כלל יותר ממה שאנחנו צריכים כך שהאפשרות לחסוך ולחיות ברמת חיים טובה יותר היא בהחלט אופציה שעומדת על השולחן.
ניתן לומר שיש דברים שאי אפשר לשלוט בהם…אלא אם אתה בכנסת. אבל לשם ההתנהלות היום יומית שלנו חייבים להתייחס לשלוש פקטורים משמעותיים: דיור ודלק ומזון.
אמנם מחירי הדיור והדלק עולים בהתמדה אבל תמיד אפשר למצוא אופציה חלופית סבירה, כלומר אפשר לעבור לתחבורה הציבורית ולחסוך פקקים בדרך לעבודה ובחזרה ממנה, החיסכון יכול להגיע למאות שקלים בחודש. אבל הוא הרבה פעמים משחק תפקיד משני לפקטור הנוחות.
אם נתייחס לרגע לעניין הדיור ניתן לומר שבאופן יחסי בשעות הבוקר בכול מקום באזור תל אביב ייקח חצי שעה לערך בגלל הפקקים כמובן. ייעוץ כלכלי גורס שככל שמרחיקים למעגל הרחוק יותר קרי הפריפריה של המרכז אפשר לחסוך בערך 20 אחוז בהוצאות הדיור מכיוון שהנסיעה תשוקלל לפי חצי שעה פחות או יותר ממקומות אלה.
אם ניקח בחשבון שהדיור מגיע ל50 אחוז מההוצאה החודשית של משקי הבית ועל ידי מעבר לפריפריה של המרכז חסכנו 20 אחוז זה מפנה לנו כסף לדברים נוספים שאנחנו צריכים.
אבל החיסכון לא מסתיים כאן נוכל לחסוך עוד כסף על ידי קניית מוצרים בחו"ל ובאינטרנט ובקבוצות רכישה. כך נוכל להוזיל סדר גודל של בן 20 ל-50 אחוז ואם גם נקנה בזמן המבצעים black Friday ודומיו נוכל לחסוך אפילו עוד יותר .
במדגם מייצג שנערך לאחרונה דיווחו ישראלים רבים שעל הנוחות והפינוק שלהם הם לא מוכנים לוותר אפילו על חשבון ההחמרה של המינוס בבנק.
ככלל חייבים להבין שאם היינו קצת פחות מפונקים יכולנו לחסוך זמן וכסף – רק חשבו על הפקק היום יומי לעבודה, העצבים, חוסר השקט ובזבוז הזמן , ברבות מן הפעמים דווקא תחבורה ציבורית יכולה להיות פתרון יעיל יותר גם חסכנו זמן, חסכנו כסף.
אותם הדברים אמורים גם לגבי יוקר המחייה ובעיקר של המזון אותו אנו צורכים, האתוס הישראלי היהודי של קנייה מופרזת לפי הביטוי "רק שלא יחסר" השתנה בשנים האחרונות והאלטרנטיביות לרשתות המזון הוותיקות צצו במשך השנים, מבחינה של ייעוץ כלכלי ניתן לומר שאפשר לקנות בחוכמה ולחסוך המון בכמה פעולות די פשוטות.
1. לעשות רישום מסודר של קניות – כלומר קניה אחת גדולה ביום מסוים בשבוע בלי חריגות מסביב ולהכניס לתקציב החודשי את סט הקניות הקטנות בדרך כלל השלמות שקורות 3-4 פעמים בחודש.
2. להוזיל את סל הקניות על ידי השוואת מחירים ושימוש ברשתות הדיסקאונט כמו רמי לוי אושר עד ואחרים – נכון לא תמצאו שם את כל המותגים שרציתם אבל אם תיקחו כמשל את הפרסומת החדשה של חיש גד " לא תמיד אתם יכולים להשיג כל מה שאתם רוצים אבל בדרך כלל יש לכם את מה שאתם צריכים" אז בפעם הבאה במקום הנס קפה של ג'ייקובס תקנו חברה פחות ממותגת, תאמינו לנו שכמעט ולא תרגישו בהבדל.
3. ללכת למוסך שאפשר לסמוך עליו על הטיפולים לפעמים זול עולה ביוקר. בהרבה מאוד מהמקרים חשוב ללכת למוסך מורשה כמו מוסך מורשה קיה ולחסוך במרוצת הזמן כסף והרבה
ויש כמובן עוד עניין מהותי והוא המיתוג. הרי שאנחנו הולכים לקנות מוצרים אנחנו קודם כל קונים עם העיניים ולאחר מכן במסרים התת מודעים שהחדירו לנו בלי שנשים לב לכך בפרסומות שמגיעות לכל מקום אפשרי, אז תעשו לנו טובה, תרפו קצת מקצב הצריכה ותראו שאפשר לשרוד ואפילו בהצלחה גם באקלים הכלכלי הלא פשוט בישראל.