ייעוץ עסקי ויחסי בנק לקוח
ייעוץ עסקי הבנק שלך והעסק שלך לא תמיד ביחסים הכי טובים…אבל הבנה של המערכת והטמעה של מדדים לביצוע בצורה אינדיבידואלית לעסק שלך יוכלו לשנות את זה מהקצה אל הקצה.
חייבים להבין שהכול עניין של הבנה של מערכת היחסים שלך כלקוח עסקי עם הבנק וככול מערכת יש ללמוד היטב את כללי המשחק וזאת על מנת להוביל את הבנק בהתאם לצרכים שלך ולא להיות מובל ושהבנק ישתלט על מערכת השיקולים העסקים וייתן עצות שלאורך זמן ירעו עם העסק שלך.
ב ייעוץ עסקי ולכן חשוב לעבוד עם הבנק ברגע שאתה לא נזקק לו כלומר התנאים יהיו לטובתך ברגע שהבנק ירגיש שאתה לא חייב אותו ובהתאם לכך ייתן לך את האוויר שאתה צריך לניהול העסק, עבודה בחוכמה במישור תוכל להוביל בדרך הנכונה במשך כול השנה בלי שהבנק ירגיש שאתה צריך אותו.
הבסיס להידברות נכונה עם הבנקים הוא הבנת צרכי העסק ע"י הבנק והבנת האפשרויות של הבנק לשרת את צרכי העסק על בסיס הקריטריונים העסקיים של הבנק.
הנה נושאי הליבה העיקריים שמשמשים את העל העסק בתקשורת עם הבנק
תכנית עסקית – בניית תכנית עסקית גם לעסקים קטנים וגם לעסקים בינוניים מבהירה הן לבעל העסק והן לגורם המממן קרי הבנק או מוסד פיננסי אחר את מטרות העסק ודרכי השגתן. בתכנית העסקית נכללים גם תמחור המוצרים והשירותיים, הרווחיות, השיווק, תזרים מזומנים ומערך המימון של העסק: הון עצמי, הלוואת בעלים, השקעות חיצוניות ואשראי חיצוני. תכנית עסקית טובה יכולה להיות בסיס טוב להבנת העסק והצרכים המימונים שלו וכוללת בתוכה את מבנה האשראי הדרוש למנעד הטווחים; קצר ארוך או בינוני. ניתוח התמחור והרווחיות מאפשר ללמוד על יכולת ההחזר של העסק ועל העמידה בעומס עלויות המימון.
תזרים המזומנים – תזרים המזומנים מאפשר לבנק לראות תנודות בתשלומים של העסק ומידת החשיפה (סיכון) שהוא לוקח מול הבטחונות. במסגרת תזרים המזומנים יכול העסק לתכנן את פעולות הגבייה והתשלומים בצורה שלא תגרום לו לחרוג ממסגרת האשראי שאושרה לו. חשוב להבין שתזרים המזומנים היינו כלי הכרחי לעבודה שוטפת מול הבנק וכל עסק חייב לבנות תזרים מזומנים על בסיסי חודשי או יומי תלוי ברמת ההוצאות שלו.
דו"חות כספים – לפי בנק ישראל הבנקים מחויבים לקבל מהלקוחות שלוקחים את האשראי את הדוחות הכספיים עד לחצי שנה אחרי תום השנה הקלנדרית קרי, על אשראי שניתן בשנת 2012 הדוח יוגש עד יוני 2013. בעל עסק חייב להבין שהוא נתון בסופו של דבר לחסדו של הבנק וברבות מהמקרים שהדוח אינו מוגש בזמן לבנק ויש פערים של שנה ויותר הבנק עלול לגרום לעסק לריביות פיגורים חריגות בסכומים משמעותיים עד מצב של אי חידוש מסגרת האשראי עד להמצאתו של המאזן המבוקר. למרות שהנתונים המאזניים שמוגשים לבנק אינם תמיד מדויקים במאת האחוזים הם מקור השוואה לניתוח של התפתחות העסק ורמות המלאי הספור עליו מסתמך הבנק בשעבוד השוטף שלו ולכן מהווים כלי חשוב בשמירת האשראי שלך מול המוסד המממן.
בנוסף לשלושת ערכי הליבה הללו ישנם טיפים נוספים שיעזרו לך לצלוח את קשיי הבנק ולהצליח עם העסק שלך.
- השתדל להיפגש עם מנהל הסניף לפגישת היכרות לפחות פעם בשנה, ברבות מהמקרים אין תחליף לקשור אנושי ואישי.
- חשוב לסכם עם הבנק בצורת חוזה כתוב את מסגרות האשראי הביטחונות ומחירי השירותים.
- כמו שציינו קודם חשוב אתה חייב להמציא לבנק אחד לכמה חודשים מאזן בוחן ותזרים מזומנים בייחוד אם חלו שינויים משמעותיים בעסק או בתזרים המזומנים המחייבים שינוי במסגרת האשראי.
- גם הפן האישי הוא דבר משמעותי בקידום העסק שלך ולכן חשוב שמנהל הסניף או מישהו המקביל אליו מבחינת ההיררכיה יבקרו לפחות פעם אחת בשנה בעסק שלך.
- במידה ואתה עומד להיכנס לחריגה זמנית בחשבון הבנק, ידע את האחראים בסניף ואל תעמיד אותם בפני עובדות והתלבטויות האם לכבד את הצ'קים.
- דאג ליידע את הסניף בכל שינוי משמעותי הקשור לעסק, בייחוד בנושאים חיוביים של גידול בעסקים וכד'.